avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... altercatii intre elevi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

altercatii intre elevi

un elev a lovit alt eleesv, in pauza, profesorul de serviciu a intervenit. parintele elevului lovit cere daune morale de 10 000 ron profesorului pe baza unui articol din noul cod civilSe poate?.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:39, 12 Iunie 2016
Ce motiv a invocat impotriva profesorului ? Asta este o aberatie dpdv al meu, o sa fie o discutie si o sa rezolve....sa faca plangere la politie impotriva profesorului ! Dar sunt curios pe ce baza. Au mai fost cazuri si sau clasat din start.
Mesaj editat
@ poiana teiului

Forum Învăţământ - probleme juridice conexe
Subiect Proces intentat de un parinte scolii pentru elev lovit in pauza de alt elev
Dată post: Duminica, 12 Iunie 2016, 19:11

Parintele a deschis proces avand ca obiect actiune in raspundere delictuala parati fiind directorul, invatatoarea si profesorul de serviciu. conform art. 1349 noul cod civil care implica raspunderea pentru supravegherea minorului. Se poate invoca art. 1372 alin. 3 pentru exonerare de raspundere pentru fapta minorului? Se cer daune morale de 10 000 RON. Elevul a prinit ingrijiri medicale, nu a fost internat, nu are certificat medico-legal. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună,băiețelul meu a fost lovit de un coleg la școală în ... Mona@89 Mona@89 Bună,băiețelul meu a fost lovit de un coleg la școală în pauza în zona intima,ulterior din aceasta cauza am ajuns la operație.As dori ca și conducerea ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila delictuala alexstanescu alexstanescu 1.pot parintii unui minor care a suferit o paralizie in urma unei altercatii cu un coleg ce l-a imbrancit pe scari sa ceara daune morale pentru copil si de ... (vezi toată discuția)
Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)