avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea situatie : un salariat beneficiaza de stimulant de insertie pentru copil pana la doi ani. La un moment dat, acesta demisioneaza si sis pierde calitatea de salariat care ii dadea dreptul la acest stimulant. Ce are de facut in aceasta situatie ? Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:17, 31 Mai 2016
1. Trebuie sa anunte in scris la Primarie sau la AJPIS ca nu mai are venituri din salarii pentru a se sista plata stimulentului de insertie.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistiere fiscala robertmihairadu robertmihairadu Buna ziua Am sa incerc sa va spun pe scurt: sotia mea a inceput , la solicitarea conducerii, serviciul mai devreme, primind astfel in perioada 01.03.2012 - ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suspendat? Mysty Mysty Bună seara.As dori sa știu va rog,daca eu m-am întors la 1 an al fetei mele la munca si acum la 1 an si 9 luni a trebuit sa plec de la locul de munca si ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil 1 (un) de zile si doresc reînceperea activității. Pentru obținerea stimulentului de inserție execeptand ... (vezi toată discuția)