Buna ziua
Am sa incerc sa va spun pe scurt: sotia mea a inceput , la solicitarea conducerii, serviciul mai devreme, primind astfel in perioada 01.03.2012 - 23.07.2012 atat salariul cat si indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca nu a primit stimulent de insertie. In anul 2014 am primit de la AJPIS Ilfov o decizie de rambursare a acestui cuantum, lucru pe care l-am facut speriat de popriri, dobanzi si tot ce mai scria acolo. Deci, pot beneficia, in baza Legii de Amnistiere fiscala, de restituire acestor bani ?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.
2. Daca sotia dvs. nu a anuntat ca a reluat activitatea atunci vine ii apartine si nu i se pot restitui banii retinuti legal.