Bună seara.As dori sa știu va rog,daca eu m-am întors la 1 an al fetei mele la munca si acum la 1 an si 9 luni a trebuit sa plec de la locul de munca si pana găsesc altceva o sa mi se retina automat stimulentele de reinsertie sau trebuie sa mai duc eu sa anunț undeva?Sau daca o încaseze pana face fata mea 2 ani când și Cum o sa mi se oprească banii?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.
2. - Stimulentul de insertie se acorda numai pe perioada cat aveti venituri din salarii.
- Daca ati incetat obtinerea de venituri din salarii anuntati la Primarie pentru a vi se suspenda plata stimulentlui de insertie.
- Cand veti avea iar venituri din salarii anuntati iar la Primarie si se va relua plata stimuentului de insertie.
3. - Daca veti incasa necuvenit stimulentul de insertie veti fi obligata sa-l returnati, la data cand se va constata ca ati beneficiat ilegal de acesta.
- Daca nu veti plati de buna voie se va trece la executare silita.