avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: in 2011 am nascut si am optat pentru a sta un an acasa si in al doilea an sa ma intorc la locul de munca,dar dupa trei luni de cand m-am intors la munca firma a dat faliment, iar eu am continuat sa iau acel stimulent in valoare de 500 lei pana cand a implinit copilul 2 ani.Eu nu am stiut ca trebuie sa ma duc la Asistenta sociala sa le spun ca nu mai lucrez, si acum mi-a venit somatie ca trebuie sa le dau banii inapoi.Ce este de facut?Va rog sa ma ajutati daca stiti ceva.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:43, 7 Iunie 2014
1. Stimulentul de insertie se plateste numai pe perioadele in care aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole.

2. - Necunoasterea prevederilor legale nu este in favoarea dvs.
- Era bine daca ne-ati fi intrebat atunci cand v-a incetat contractul individual de munca.

3. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.

(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.

4. Mergeti la AJPIS si va intelegeti cum sa platiti, in rate lunare, sumele incasate necuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la serviciu din ccc maryag maryag buna ziua am o nelamurire cu privire la revenirea la serviciu din ccc si anume;trebuie sa ma intorc la serviciu in data de 4 martie si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suspendat? Mysty Mysty Bună seara.As dori sa știu va rog,daca eu m-am întors la 1 an al fetei mele la munca si acum la 1 an si 9 luni a trebuit sa plec de la locul de munca si ... (vezi toată discuția)