avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere absente nemotivate

Buna ziua,

As avea rugamintea daca ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare.

Un salariat care a absentat mai mult de 6 luni de la locul de munca, cum poate fi concediat?

Se poate merge pe procedura obisnuita: referat, numire comisie de disciplina si convocare pentru cercetarea disciplinara, ulterior cercetare si decizie de sanctionare?

In cazul in care nu se prezinta la convocare, i se poate incheia CIM fara a mai fi cercetat?

Mai poate exista alta varianta?

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 31 Mai 2016
In cazul in care nu se prezinta la convocare, comisia de cercetara disciplinara constata neprezentarea si poate propune incetarea activitatii. Din experienta altor colegi, va sfatuiesc sa respectati cu strictete toti pasii prevazuti de lege.
Radoi91 a scris:

...
Mai poate exista alta varianta?

Va multumesc,

Mai exista posibilitatea ca acel salariat sa faca cerere de incetare a c.i.m. sau prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim, salariata a plecat dar nu si-a depus demisia andreea8891 andreea8891 Salutare, Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am o angajata care nu a mai venit la munca, a plecat in strainatate, nu si.a mai depus demisia etc. Care ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la locul de munca Daliborka Daliborka Unul dintre angajați nu mai vine la serviciu și imi transmite telefonic ca a plecat in Germania la muncă. Cum trebuie să procedez? (vezi toată discuția)