avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sfat-vechime pentru pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sfat-vechime pentru pensionare

In cazul unui contract de munca cu timp partial (2ore/zi-10ore/saptamina), pe care il am la propria firma, vechimea in munca pentru completarea stagiului complet de pensionare este proportionala cu durata de 2ore/zi ?
Am 22 de ani vechime si mai am nevoie de inca 8, deci raspunsul imi este foarte util pentru a putea stabili ce trebuie sa fac in continuare...
Va multumesc mult,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: malacka , utilizator 16:23, 7 Noiembrie 2005
Pana la 01.07.2005 stagiul de cotizare este proportional cu timpul lucrat (adica un sfert din cel cu 8 ore)
Dupa 01.07.2005, chiar daca aveti contract de 2 ore, stagiul se considera ca cel cu 8 ore
Daca programul normal de lucru al societatii este de 8 ore, d-voastra lucrati doar doua ore, inseamna ca realizati o vechime corespunzatoare celor doua ore, deci la 12 luni lucrate realizati 3 luni vechime; M.A.
Legea 76/2002 Conform art.34: Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
Codul Muncii
Art. 103. (3) În cazul salariatului care desfăşoară activitatea în temeiul unui contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat conform legii.

art 103(3)/C muncii nici nu mai exista
Chiar daca ai contract de 2 ore se considera ca stagiu identic cu cel de 8 ore
Ai dreptate user anonim, imi cer scuze fata de postatorul intrebarii.

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Daca am lucrat 5 ani cu contract de 2 ore/zi, cata vechime in munca am? (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare în cazul unui contract de muncă cu timp parțial de 4 ore pe zi Cristina_Ana Cristina_Ana Bună seara, Am lucrat cu program parțial de 4 ore pe zi în perioada 01.04.2001- 01.03.2003. Conform precizărilor CNPP: ,,In perioada 01.04.2001- ... (vezi toată discuția)
Cum ma afecteaza la pensie faptul ca lucrez doar patru ore pe zi? alextomescu alextomescu Buna ziua. Va rog sa-mi precizati conditiile in care ma va afecta la pensie, faptul ca in momentul de fata mi-a fost redus programul zilnic de lucru la 4 ... (vezi toată discuția)