Buna ziua! Recent am fost sa vad o masina pe care as vrea sa o cumpar, insa problemele sunt urmatoarele: pe cartea masinii figureaza un singur proprietar, iar din actele pe care mi le-a aratat omul acela care a pus masina in vanzare, am dedus ca masina a fost initial, de la primul proprietar, vanduta unui un alt om din Cluj, iar apoi omului acesta de la care as vrea sa cumpar masina si care are domiciliul in Bucuresti. Masina este inmatriculata in Cluj. Exista probleme in acest sens, ma refer la faptul ca pe cartea masinii figureaza doar un singur proprietar? si nu omul acesta care doreste sa o vanda. Eu nu am incredere, ma gandesc la tot felu de chestii, ca ar putea fi furata s.a. Se poate face o declaratie pe propria raspundere, un act la un notarial, pentru ca vreau sa am ceva la mana.
Aspectul ca vanzatorul nu este proprietarul de drept are drept consecinta aspectul ca acesta nu are trecut pe rol fiscal bunul mobil si pe cale de consecinta nu poate sa prezinte certificat fiscal obligatoriu pentru incheierea unui contract legal de vanzare cumparare vehicul
Dv in calitate de cumparator puteti deveni si proprietar al bunului mobil numai in situatia in care incheiati un contract de vanzare cumparare cu proprietarul de drept
Fiscal auto
Catalin2907
Am achiziționat o masina , cel care mi-a vândut o mi a înmânat fiscalul facut intre el si proprietarul din acte ( talon , cartea masinii etc ) . Omul care ... (vezi toată discuția)