avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrare la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrare la negru

Dacă s-a făcut o lucrare la negru, cât e amenda?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 31 Mai 2016
Prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, conform prevederilor art.260, alin.1, lit. f C.mun.

Primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca este sanctionata cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata, potrivit dispozitiilor prevederilor art.260, alin.1, lit.e C.mun.

Sanctiunile sunt aplicate de catre ITM/Inspectia Muncii.
Pentru raspuns la obiect,este necesar sa furnizati minimum de date relevante
Despre ce lucrare "la negru",este vorba ?
asociatia de proprietari sa folosit de fondul de reparatii sa plateasca 3pers.sa faca curatenie la subsol s-a facut proces verbal si atat.
In acest caz, pot fi aplicabile cele mentionate de mine in mesajul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm ce sactiunii da cu munca la negru ContSters205948 ContSters205948 DACA un angajat sta 15 zile la negru si apoi semneaza contractul de munca si reclama angajatorul dupa ce isi da DEMISIA.CE sactiunii poate risca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni munca "la negru" mmihaim mmihaim Buna ziua, Ma intereseaza care sunt sanctiunile cf noului cod al muncii care se aplica: - angajatului care munceste la negru; - angajatorului care ... (vezi toată discuția)