avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz - demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz - demisie

buna ziua,

Daca la angajare nu mi s-a facut fisa postului,ma poate obliga in perioada de preaviz din demisie sa fac altceva decat faceam inainte si sa ma oblige sa ii predau urmatoarei baza de date creata de mine.....nu m refer la date dar la o invata excel de exemplu.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:44, 1 Iunie 2016
In baza art.40 alin.1lit. b si C C.mun., angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii, dar si sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.
Regula este ca in perioada de preaviz,angajatul are aceleasi drepturi si obligatii care rezulta din contractul de munca,numai ca in acest caz,atata timp cat s-a lucrat fara o fisa de post,total ilegal, iar atributiile s-au stabilit arbitrar , mai putem sa discutam despre legalitatea unor dispozitii in ceea ce priveste ce are /nu are de facut angajatul respectiv?
Se poate discuta , indiferent daca s-a emis sau nu o fisa a postului. Legea nu face distinctie in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paznic si cu functie de impiegat auto rak0770 rak0770 Buna ziua! Pot angaja un paznic care sa completeze si foile de parcurs? Ii pot trece in fisa postului de paznic si completare foi parcurs? E ... (vezi toată discuția)
Predarea job-ului in perioada de preaviz wasy2019 wasy2019 Buna seara, Sunt in perioada de preaviz de 20 de zile . Va rog sa-mi spuneti daca eu am obligatia sa instruiesc alta persoana, desemnata de angajator sa ma ... (vezi toată discuția)
Obligatii in afara fisei postului. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit o decizie din parte angajatorului care spune ca trebuie sa operez anume activitati care ies din atributille Fisei Postului pe care am ... (vezi toată discuția)