avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă De ce este important ca un copil să aibă relaţii ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

De ce este important ca un copil să aibă relaţii sigure şi de încredere cu ambii părinţi?

Citeam intr-un articol urmatoarele:

•Niciunul dintre părinţi nu poate suplini în totalitate rolul celuilalt. Fiecare are rolul său determinat în relaţia cu copilul şi copilul are nevoie să aibă acces la ambele modele.
•Absenţa tatălui din viaţa copilului (pentru că el este cel care părăseşte cel mai frecvent casa) se asociază cu apariţia timpurie a problemelor psihologice la copii.
•Copiii care menţin contactul cu tata după divorţ se adaptează mai bine. Regularitatea este mai importantă decât frecvenţa (Wallerstein &Kelly, 1980), iar contactul este mai eficient cu cât vizita este mai lungă şi atât mama cât şi copilul au o atitudine pozitivă în acest sens.
•Relaţia sigură cu tata este un factor de protecţie, atât pentru băieţi, cât şi pentru fete, la vârsta adolescenţei.

Oare parintii ce isi pedepsesc fostii soti prin indepartarea copilului de ei nu arunca un ochi pe asemenea studii?
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 21:18, 1 Iunie 2016
Este opinia mea sau poate credinta mea naiva ca cei care procedeaza asa nu isi ranesc copilul constient, nu o fac intentionat.
E foarte dificil cand celalalt te-a ranit sa il poti privi si altfel, nu doar ca pe un om rau.
De multe ori sunt de vina problemele de comunicare. De alte ori nu realizezi ca te incrunti mereu cand vine fostul si transmiti si asta copilului.
Consider ca e nevoie de consiliere dupa divort. Pentru a realiza amandoi parintii ca amandoi, desi sepaati sunt inca responsabili de fericirea copilului.
Parintele care alieneaza chiar daca arunca ochii pe asemenea studii va spune ca celalalt e de vina pentru tot, ca nu e alienare in cazul lui. In cel mai bun caz va spune ca exista la altii....dar nu la el. Niciodata la el.

Problema este ca nu-mi dau seama care este solutia in cazul lor, mai ales ca de consiliere nici nu vor sa auda. Cum ii faci sa constientizeze ca fac rau propriului copil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)