avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Predare afacere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Predare afacere

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti intr-o privinta.
Mama mea are doua magazine satesti si cauta o modalitate legala sa isi predea stocul de marfa, pentru ca urmeaza sa plece din tara. Cele doua vanzatoare ar vrea sa preia afacerea, sa-si faca propiile PFA-uri si sa continue vanzare pe stocul existent + ulterioarele lor investitii. Avand in vedere ca ele nu dispun de capital ca sa cumpere stocul, ar urma sa-l plateasca esalonat, lunar, in urma incasarilor. Intrebarea este care ar fi modalitatea legala prin care se poate face acest aranjament? Cum pot fi obligate vanzatoarele sa isi achite ulterior datoria?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:13, 1 Iunie 2016
Firma dumneavoastra va vinde stocul de marfa catre cele doua firme pe baza de facturi si apoi incasarea acelor facturi se va face la mai multe termene.
Sa aveti in vedere ca dupa aceasta operatiune, sa rezolvati si problema cu radierea punctului de lucru si problema cu casa de marcat si extragerea memoriei fiscale la finante printr-o firma specializata in comertul cu casele de marcat.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns! Ingrijorarea mare e legata de felul in care vom recupera acesti bani, in cazul in care ele nu platesc facturile. Care ar fi demersul legal in acest caz si sansele de reusita? :)
In justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare firmă i.i. Simoiza Simoiza Bună ziua, Anul acesta am decis sa închid I.I-ul deoarece profitul a început să scadă simțitor, ca urmare cheltuielile depășesc cu mult veniturile. ... (vezi toată discuția)
Radiere a unui i.f. gabr gabr Bună ziua, am facut o cerere de radiere a unui i.f. neplatitor de tva la registrul comertului ,am ramas in raportul de gestiune cu o valoare de 4000 lei ,ce ... (vezi toată discuția)
Inchidere i. f cu stoc de marfă. Merce Merce Inchidere I. F cu stoc de marfă. Care este procedura de radiere a unui I. F cu stoc de marfă încă pe gestiune. 1 Bat pe casă marfa rămasă în ... (vezi toată discuția)