avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua,
Am avut un credit la o banca, din 2006...am platit 2/3 din credit (ultima rata platita a fost in data de 30.04.2012)...intre timp am fost preluat de o firma de recuperare. Astazi am fost anuntat ca mi se va face poprire pe salariu.Precizez ca abia astazi am primit somatia (din data de 17.01.2014 ) si solutionarea cererii de executare(din data de12.11.2013) ; am salariul minim pe economie si 2 copii minori in intretinere. Ce pot sa fac?S-a prescris aceasta datorie?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
cosmon2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:17, 3 Iunie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Va incadrati in termenul de 15 zile in care puteti formula contestatie la executare.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
Nu este împlinit termenul de prescripție. Cheltuiți de pomană 1000 de lei pe contestație.
@ ilie Daca incheierea executorului a fost transmisa de abia acum ( incheiata din 2013-2014) nu ar fi motive de perimare? Probabil a ramas in nelucrare dosarul de executare. Oricum, trebuie studiate documentele, dar ceva nu pare in regula.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Company Advising, utilizator
Care ar fi motivele de perimare, ținând cont că este o executare pe Noul Cod de Procedură civilă?
Pentru a interveni perimarea, creditorul trebuie să nu facă un act, nu executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita - poprire conturi Tirlea Andrei Tirlea Andrei In urma unei hotarari definitive si irevocabile s-a stabilit ca datorez unui cetatean o suma de bani. S-a pus sechestru pe conturile personale iar creditorul a ... (vezi toată discuția)
Poprirea si..prescriptia executarii silite Irina S. Irina S. Care este cadrul procedural prin care pot invoca prescriptia executarii silite impotriva unei popriri? Fac contestatie la executare in 15 zile de la da ... (vezi toată discuția)
Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)