avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parcheaza vecinul masina lipita de casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parcheaza vecinul masina lipita de casa

Buna . Am si eu o problema mare cu vecinii de langa mine, isi parcheaza masina lipita de casa si fundatia s-a deteriorat. Vecinul cel in varsta lucreaza la primari nu stiu ce functie are, atat stiu ca lucreaza la cartea funciara, in urma altercatilor mi-a spus ca nu am ce sa ii fac, chiar m-a amenitat ca o sa am probleme cu el daca pun ceva in fata casei sa isi puna masina fiul lui. Tin sa mentionez ca el si-a pus bancuta , flori in fata casei si avea cale de acees cu masina prin alta parte dar el si-a construit anexa in fata case pe domeniul public. Ce se poate face legal sa il oblig sa parcheze masina mai la distanta de casa ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:22, 18 Iunie 2016
Este tare rau daca fiind vecini nu va puteti intelege amiabil si mai rau ca fiind angajat in cadrul ocpi isi permite sa adreseze amenintari
Concret spatiul din afara proprietatii dv reprezinta domeniu public
Dv puteti sesiza oficial autoritatile=politie comunitara,primaria,dar aceste demersuri vor inrautati si mai mult relatiile deja tensionate intre dv si vecin
Daca detineti probe rezonabile ,puteti formula plangere la politie sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare
Astfel de situatii se solutioneaza de regula amiabil,dar se poate ajunge si la forme inclusiv mai putin ortodoxe
Daca aveti probe care sa demonstreze ca vecinul prin parcarea repetata a masinii a generat prejudicii la proprietatea dv,aveti dreptul sa formulati actiune impotriva acestuia in instanta de judecata
gabrieldragoi a scris:

Ce se poate face legal sa il oblig sa parcheze masina mai la distanta de casa ?

Daca incalca reguli de circulatie sesizati politia rutiera sau din sat.
In plus, faceti poze, adunati probe, eventual martori si inregistrari si introduceti actiune in instanta cu obiect despagubiri (daca v-a pricinuit stricaciuni) si obligatia de a nu face.
Apelati la un jurist, eventual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare - usa de la casa blocata gabim112 gabim112 Am un vecin care parcheaza masina in fata casei mele pe trotuar, chiar la poarta de intrare.I-am cerut sa nu mai parcheze, dar zice ca e domeniu public si ... (vezi toată discuția)
Parcare in fata casei in cazul unei strazi pe care parcarile nu sunt delimitate marya86 marya86 Buna ziua, As avea o intrebare legata de parcarea in fata casei mele. Locuim pe o strada ingusta, pe partea pe care locuim noi exista trotuar, dar casele nu ... (vezi toată discuția)
Sfat carla57 carla57 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme. Un vecin de-al meu parcheaza masina de peste 5 ani in fata gardului meu, pe strada dar nu in fata portilor ... (vezi toată discuția)