avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de vechime

Buna ziua
am o intrebare la dumneavoastra:
-va rog sa imi spuneti daca in contractul individual de munca specifica sporul de vechime si in urma cu 2 zile am senat un act aditional in care se specifica sporul de vechime nu mi se plateste acest spor de vechime si sunt angajat de 9 ani in firma,ce pot sa fac in acest sens?
mi sa mai comunicat de catre doamna de la resurse umane ca chiar daca specifica nu se palteste si nu mi se pare normal acest fapt si mia mai zis ca este inclus in salariu desii nu se vede pe fluturas nicaieri acest spor de vechime cum se vad celelalte impozitari daca le pot spune asa:cas,cnas,deduceri personale,impozit,etc.
va rog inca o data sa imi spuneti daca se poate si sunteti in masura sa imi spuneti ce demersuri trebuie sa fac in aceasta situatie pentru ami recupera sporul de vechime care nu mi sa platit de 9 ani de cind sunt in aceasta firma
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 2 Iunie 2016
Daca nu vi s-a platit niciun sposr de vechime pana la semnarea actului aditional, atunci puteti promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

Atentie : Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.


.... pentru ami recupera sporul de vechime care nu mi sa platit de 9 ani de cind sunt in aceasta firma


Va trebui anulat actul aditional respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi prevazute in regulamentul intern neacordate mia ion mia ion Am lucrat la o firma in perioada 2008 -2010. in contractul meu de munca era prevazut un spor de vechime de 25% spor primit pana in 2009 cand printr-o ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu elenasuch elenasuch buna dimineata ,nu stiu cum sami calculi salariu de baza ,daca ma poate ajuta cineva sami explice si mie ca pe viitor sa ma pot descurca in privinta asta ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime antarro antarro Este obligatoriu sa se acorde sporul de vechime sau e optional? Am inteles ca daca nu e inclus in salariu ar fi obligatoriu...de unde stiu eu daca e sau nu ... (vezi toată discuția)