Mama intentioneaza sa depuna o cerere pentru acodarea ajutorului de deces la fostul angajator al tatalui meu (decedat).
Pe internet nu gasesc nici un model de cerere care sa se potriveasca situatiei. Am gasit anexa 11 unde se specifica detalii despre dosarul de pensie si cuponul de pensie, insa tatal meu era angajat la data decesului. Am inteles care este procedura insa nu ma descurc cu aceasta cerere. Ma puteti ajuta?
Inca o intrebare: Actul de identitate al mamei si certificatul de casatorie trebuie depuse la angajator in copie si ORIGINAL?! Asa reiese din modelul de cerere...
Mutumesc,
Va multumesc pentru raspunsul prompt insa tocmai aceasta adaptare m-ar fi interesat.
Spre exemplu :
- "în baza dosarului de pensie nr. …………………" completez cu N/A
- "având calitatea de pensionar/membru de familie" - in cazul nostru completam cu asigurat? (cele 2 variante propuse nu se potrivesc)
- cererea se adreseaza catre Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti sau Sectoriala?
plus intrebarea: Actul de identitate al mamei si certificatul de casatorie trebuie depuse la angajator in copie si ORIGINAL?! Asa reiese din modelul de cerere...
Daca decedatul era angajat, cererea pentru ajutorul de deces se depune la angajator care se regleaza in contabilitate cu Casa de pensii.
Pentru pensionari, aceasta cerere se depune direct la Casa de Pensii.
Angajatorul acorda sau nu ajutor de inmormantare conform CM.
Eu doresc sa depun cererea pentru acordarea ajutorului de deces (din partea Casei de Pensii).
Codul Muncii nu prevede in niciun articol acordarea ajutorului de inmormantare. Acesta este acordat numai daca este mentionat in reg.intern si/sau in ccm aplicabil angajatorului.
Modelul postat este pentru Casa de Pensii ... pentru angajator se poate adapta sau se poate scrie simplu:
Domnule Director/Administrator
Subsemnata/ul ............, domiciliat/a in ........., in calitate de ..............., al ......................, decedat la data de .................. solicit plata ajutorului de deces, prevazut de Legea 263/2010.
Anexez la cerere:
a) certificatul de deces -copie
b) act de identitate - copie
În susţinerea cererii mele, declar pe propria răspundere şi sub sancţiunile prevăzute de Codul penal, referitoare la falsul în înscrisuri oficiale, că am suportat cheltuielile ocazionate de deces, că nu am încasat şi nu voi încasa ajutorul de deces de la nici o altă unitate.
Ajutor de deces
mitrache_v
Buna ziua! Va rog frumos sa imi dati si mie un model de cerere pentru [b]plata ajutorului de deces pentru un angajat care a decedat[/b]. Un angajat (45 de ani) ... (vezi toată discuția)