Buna ziua! Va rog frumos sa imi dati si mie un model de cerere pentru plata ajutorului de deces pentru un angajat care a decedat. Un angajat (45 de ani) in firma la care lucrez a decedat si acum trebuie sa fac o cerere pentru plata ajutorului de deces. Puteti sa imi trimiteti fisier atasat cu modelul si la adresa: mitrache_v@yahoo.com
Va multumesc!
Ajutorul de deces se plateste de catre Casa de pensii, in termen de 24 de ore de la depunerea cererii (de obicei se plateste pe loc).
Se completeaza acolo o cerere tip si se duc urmatoarele acte:
- certificat de deces, original si copie
- act de identitate al solicitantului, original si copie
- act din care sa reiasa gradul de rudenie cu persoana decedata, original si copie.
Se mai plateste un ajutor in cazul decesului salariatului (de catre angajator), acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate, conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007 - 2010.
Subsemnatul(a) ___________________ cu CNP nr. ____________________
domiciliat(a) in ______________ strada ____________________ nr. _____ blocul. _________ scara ______ etaj ________ ap. ________, judetul _____, posesora al BI/CI seria _______ nr. ___________ , valabil pana la ________ in calitate de ______________________,
Va rog sa aprobati plata indemnizatiei de deces pentru _________________ avand calitatea de pensionar (membru de familie) care a decedat dupa cum rezulta din certificatul de deces seria _______ numarul _____________ din _______________ eliberat de primaria ______________________________
In sustinerea cererii mele declar pe propria raspundere urmatoarele:
- Defunctul la data decesului se afla in ingrijirea subsemnatului (ei)
- Am suportat cheltuielile ocazionate de deces, nu am incasat si nici nu voi incasa ajutorul de deces de la nici o alta unitate
- Ajutorul de deces nu a fost solicitat de o alta persoana pentru pensionarul decedat
Odata cu prezenta cerere depun si urmatoarele acte:
- Actul de deces in original si copie
- acte de stare civila (pentru sot(ie) sau fiu/fiica)
- documente din care sa rezulte ca s-au suportat cheltuielile de inmormantare