buna ziua,
am urmatoarea situatie la un bloc de locuinte:
laterala acestuia,are aprox.2,5 m latime /15 m lungime si este in comun cu gardul vecinului nostru de la o casa partoculara.Vecinul de la parter,care are apartamentul situat pe aceasta parte si construit un garaj,cu intrare si iesire din lemn,ceilalti 2 pereti sunt-unul constructia blocului,celalalt si l-a zidit din caramida.Restul spatiului l-a copertat.Am inteles ca nu are autorizatie pentru asta.
Intrebarea mea este:
Cum aflu daca are autorizatie si daca nu suntem de acord cu ce a facut,restul locatarilor,ce putem face?
Va multumesc.
Vecinul dumneavoastra nu avea voie sa construiasaca nimic lipit de bloc fara aprobarea asociatiei de proprietari, fara proiect, fara aprobarea primariei...
Daca presedintele asociatiei nu stie nimic, faceti o sesizarea la Serviciul urbanism din localitatea dumneavoastra. Acest serviciu este in subordinea politiei locale, care la randul ei este in subordinea primariei.
Sesizarea o puteti face direct pe email fara sa pierdeti vremea cu depunerea la sediul politiei sau al primariei.
Va multumesc...
problema e mai "ampla",de fapt...proprietara lucreaza chiar la primarie (probabil pe asta se bazeaza...).
Mai am o intrebare:
Se poate modifica proiectul initial al constructiei (cel de santier),si in ce conditi ?...sa fiu mai explicit:cand s-a inceput la constructia acestui bloc de locuinte,era la intrare un panou cu proiectul constructiei.Acolo era prevazut un spatiu de joaca pentru copii,dar ulterior,antreprenorul a vandut acest spatiu acestei familii in cauza,care si-a construit garajul,care este chiar pe"aleea"(laterala blocului) de intrare in curtea lor...Am uitat sa mentionez,ca acest lucru (vanzarea acestei parti) s-a facut fara stirea noastra,a locatarilor.
Astept lamuriri si va multumesc.
Faceti o sesizare asa cyum am spus mai sus.
Mergeti la primar in audienta, explicati-i situatia si solicitati sa puna lucrurile in ordine. Chiar daca cel reclamat lucreaza la primarie nu are importanta. Legislatia trebuie respectata.
Pai dupa cum ne relatati, este clar ca a schimbat propiectul sau mai clar a facut altceva decat a prevazut in proiect. Dar nu aveti de unde sa stiti daca a afisat un proiect si in realitate a avut altul. De aceea e bine sa apelati la autoritatile ce pot verifica proiectul si punerea acestuia in opera.