avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare subterana la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare subterana la bloc

Buna ziua,de curand am achizitionat un apartament nou,intr-un ansamblu rezidential,iar contra cost am avut posibilitatea cumpararii si a unui loc de parcare in subteranul blocului,acesta avand separat fata de apartament,cadastru si fiind inscris in cartea funciara,putand fi oricand vandut,separat de locuinta,Intrebarea mea este,daca in conditiile actuale,fiind proprietarul acestui loc,il pot inchide lateral si totodata sa-i montez o usa de garaj basculanta,pentru a fi mai in siguranta masina si a-mi rezerva intimitatea?!!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:51, 1 Septembrie 2016
De fapt dv. vreti sa construiti garajul, ca sa o zicem pe-a dreapta.
Va trebuie autorizatie de constructie.
Este vorba doar de inchiderea spatiului existent.Daca doream sa "construisec garajul,ca sa o zicem pe-a dreapta",ma exprimam ca atare.
Situatia este complicata in sensul ca dv intentionati in subsolul imobilului=parte comuna, sa executati o compartimentare zidita cu usa basculanta de acces
Ar fi nevoie de acordul asociatiei pentru interventie la partea comuna,de proiect tehnic,
autorizatie de constructie si certificat de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere boxa subteran Robertcj Robertcj Buna ziua. Exista un imobil cu parcare subterana a 24 de locuri, ale mele 2 locuri fiind retrase, si imprejmuite cu ziduri de beton, in 3 parti, laterale ... (vezi toată discuția)
Necesitate autorizație montare usa garaj doinastelian doinastelian Este nevoie de autorizație de la primărie pentru închiderea unui garaj,proprietate personala, cu usa automatizate sectionala? Garajul este situat la ... (vezi toată discuția)
Blocare acces spatiu comun subteran crvtec2 crvtec2 Buna ziua, asociatia de proprietari monteaza usa garaj subteran cu sms pentru care platesc si cei fara loc de parcare. Accesul auto in subteran este ... (vezi toată discuția)