Buna ziua. Copilul meu face polo.La un antrenament,copilul meu s-a sicanat verbal cu un coleg.Dupa un schimb de replici,colegul copilului meu,mi-a bagat copilul la fund si la lovit cu genunchiul in ureche.Venind acasa ,mi-a spus ca il doare urechea si am mers la spital. Acolo la internat pe loc,cu diagnosticul..;Timpan gaurit: Doctorul a spus ca trebui chemata politia,A venit politia si ia luat declaratie copilului in prezenta mamei copilului.spunandu-mi ca ar trebuii sa merg si la IML pentru certificat. Eu nu am depus plangere la politie deocamdata.Intrebare;Ce ar trebuii sa fac mai departe in functie si de evolutia diagnosticului dat de medic.
Pentru a formula o plangere penala trebuie sa obtineti intai un certificat medico-legal.
Puteti sa va constituiti in parte civila in dosarul penal sau puteti sa formulati o actiune civila in raspundere civila delictuala.
Un avantaj al plangerii penale consta in faptul ca nu sunteti obligata sa platiti taxa de timbru la valoarea pretentiilor materiale.
[Pentru astfel de date folositi profilul de consultant.]
Va multumesc pentru sfat.O sa ma gandesc si o sa iau o hotarare.In cat timp se poate depune plangerea penala?Exista un termen limita de la producerea incidentului? Va multumesc anticipat.
Inca o intrebare.La I.M.L. pentru eliberarea certificatului medico-legal se face cu programarea in prealabil ? sau te duci normal? multumesc pt.raspunsuri.O zi buna va doresc.