avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neregului contract de munca durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neregului contract de munca durata determinata

Buna ziua,

Eu am inceput un stagiu de practica platit la o companie in 15 martie 2016. Am semnat un contract cu durata 15 martie 2016 - 15 iunie 2016, de 4 ore pe zi

Intre timp am primit un post pe alt departament (va fi vorba tot de un contract cu durata determinata),la 8 ore pe zi.

Pana pe 30 mai eu faceam practica si personalul de la resurse umane mi-a zis ca incepand cu data de 1 iunie trebuie sa incep pe noul post si sa lucrez 8 ore insa fara sa fi semnat un nou contract cu modificarile de rigoare.

Va rog sa ma lamuriti cate ore sunt obligata sa lucrez tinand cont ca singurul contract pe care l-am semnat cu ei precizeaza ca trebuie sa efecuez 4 ore pe zi.
Credeti ca pot avea incredere in aceasta firma ca ma va plati pentru 8 ore de munca desi nu am semnat contract care sa precizeze ca incepand cu 1 iunie lucrez 8 ore?

Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa procedez si cu cine ar fi mai bine sa vorbesc in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 3 Iunie 2016
Vorbiti cu angajatorul ,nu mergeti pe incredere in acest moment avand in vedere ca oficial aveti doar 4 ore munca legal , va pot plati doar 4 ore chiar daca munciti si 12.
Nu au cum sa va plateasca pentru 8 ore/zi , decat la negru.

Salariatii incadrati cu c.i.m. cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Art.105 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Puteti sesiza ITM, in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drept contractual geany828 geany828 sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare maritica balan maritica balan buna ziua ! sunt angajata cu CM partial 4ore/zi la o firma , in perioada cand colegu a fost in CO am stat 8 ore /zi deoarece suntem doar 2 oameni unu cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial - rog un raspuns teodora27 teodora27 ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA??? (vezi toată discuția)