avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Datorez contribuţii de asigurări sociale de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Datorez contribuţii de asigurări sociale de sănătate, în condiţia în care nu am nici un venit ?

Am o perioadă lungă, în care nu am avut şi nu am venituri de nici un fel.
Mi s-a eliberat în acest sens, ADEVERINŢĂ DE VENIT, emisă de A.N.A.F.
Datorez contribuţii de asigurări sociale de sănătate ?
În baza cărei reglementări legale ?
Înţeleg că Art.34 din Constituţie îmi dă dreptul la ocrotirea sănătăţii mele, de către stat.

!!! Rog dirijaţi întrebarea mea pe un forul dedicat acestor tipuri de întrebări, - eu nu am reuşit să disting între ceea ce este deja precis încadrat tematic !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 21:43, 3 Iunie 2016
Persoanele care nu realizează venituri şi nici nu sunt coasigurate nu mai sunt obligate la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS), potrivit unui act normativ intrat astăzi în vigoare.

Este vorba despre Legea nr. 112/2016 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru reglementarea unor măsuri bugetare care a apărut luni în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 408.

[ link extern ]

Detalii si aici : www.avocatnet.ro/content/art...
Merci, merci, merci !
Intr-adevar, nu mai este obligatoriu ca persoanele fara venit sa plateasca contributia la sanatate,dar sa nu intelegeti ca asta inseamna ca daca veti avea nevoie de servicii medicale in sistemul de stat ,in afara pachetului minimal ,nu va trebui sa va platiti asigurarea. Servicii minimale,pt care nu va trebui sa platiti asigurare le puteti consulta aici:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cjas eukyra1 eukyra1 buna ziua, as dori sa intreb,daca din ianuarie 2016,sunt somer fara indemnizatie(mi s-a incheiat perioada de 1 an),trebuie sa platesc contribuitie la casa de ... (vezi toată discuția)
Calitatea de asigurat dupa incetarea cim pe perioada determinata rezso rezso In timpul concediului medical mi-a incetat CIM pe perioada determinata. Am inteles ca casa plateste indemnizatia dupa incetarea CIM. Calitatea de asigurat se ... (vezi toată discuția)
Plati asigurari medicale,cotizatii pensie,etc emil50 emil50 Buna ziua, La 31 oct 2015 am incheiat CM la firma la care lucram cu acordul partilor si as dori sa stiu ce am de facut pentru a ramane in sistemul ... (vezi toată discuția)