avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie CJAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie CJAS

buna ziua,
as dori sa intreb,daca din ianuarie 2016,sunt somer fara indemnizatie(mi s-a incheiat perioada de 1 an),trebuie sa platesc contribuitie la casa de sanatate?
Si as dori sa stiu,daca fiica mea este somera (in plata),poate sa ma ia ca si coasigurat?
Si daca ma puteti indruma cu toata aceasta birocratie-de unde si cu ce sa incep..
Va mutumesc.
Cu stima
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
eukyra1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 2 Iunie 2016
1. Daca fiica dvs. este somer indemnizat ea este asigurata la sanatate, plata contributiei fiind efectuata de Agentia de Somaj.

2. - In aceasta calitate puteti fi coasiguratul ei la sanatate.
- De la Agentia de Somaj sa ia lista cu actele necesare pentru a va lua coasigurat.
va multumesc..am auzit ca se va modifica acest paragraf,vizavi de situatia in care sunt eu?...sunt situatii(chiar daca irelevante pentru guvern,stat),dar este oarecum ilogic sa platesti daca nu ai un venit(pe mine ma ajuta parintii in acest moment,din pensia lor).Probabil este o "categorie" ,mai colorata,a acestei tari,care au palate si care se erijaza,dar mai suntem si oameni de buna credinta,care chiar sunt intr-o situatie grava...dar,se pare,nu conteaza,suntem bagati toti intr-o singura oala...plus,nu am nevoie de serviciile din sistemul de sanatate,nu ar fi mai corect sa te taxeze in situatia cand ajungi la "cheremul"lor,a medicilor?Eu chiar nu am nevoie de medici!!!!(la cum se prezinta sistemul),prefer sa mor,sincer...
Acea prevedere este propusa - doar verbal - spre modificare de catre actualii guvernanti.

Cum si cand se va materializa vom sti in viitorul apropiat sau mai indepartat.
multumesc @freeelis...sa inteleg,ca pana se fructifica,trebuie sa platim..sigur,chiar daca vor modifica ceva,nu o vor face retroactiv...deci,romanul,bun de plata...
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
eukyra1, utilizator
Din cate am inteles, nu trebuie sa platiti .

Alte discuții în legătură

Datorez contribuţii de asigurări sociale de sănătate, în condiţia în care nu am nici un venit ? viktorV viktorV Am o perioadă lungă, în care nu am avut şi nu am venituri de nici un fel. Mi s-a eliberat în acest sens, ADEVERINŢĂ DE VENIT, emisă de ... (vezi toată discuția)
Asigurare cnas persoana fara venit relu65 relu65 Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In anul 2008 ( Iunie ) am iesit din perioada de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Sotul somer. sotia casnica poate fi coasigurat? anaionescu67 anaionescu67 Buna ziua, Sotul meu va intra in somaj din data de 02.09.2013. Eu fiind casnica sunt in intretinerea lui. La actualul serviciu (CIM inceteaza din 30.08.2013) ... (vezi toată discuția)