avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie CJAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie CJAS

buna ziua,
as dori sa intreb,daca din ianuarie 2016,sunt somer fara indemnizatie(mi s-a incheiat perioada de 1 an),trebuie sa platesc contribuitie la casa de sanatate?
Si as dori sa stiu,daca fiica mea este somera (in plata),poate sa ma ia ca si coasigurat?
Si daca ma puteti indruma cu toata aceasta birocratie-de unde si cu ce sa incep..
Va mutumesc.
Cu stima
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
eukyra1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 2 Iunie 2016
@freeelis
adica?cum?sa inteleg ca nu e prevazut in noul cod fiscal obligativitatea celor fara venituri,de a plati contributii la sanatate??!!...am sunat azi la cjas,la somaj (unde am stiut),dar sincer sunt niste incompetenti,cer acte,dar habar n-au in ce consta(de ex.act doveditor ca e fiica mea??!!)si cand intreb daca ajunge certif.de nastere al fiicei,au zis ca ei nu stiu,ca n-au mai avut situatie asemanatoare!!??..asadar,nu inteleg de ce spuneti ca nu ar trebui sa platesc(ca azi,unde am sunat,nimeni nu a spus asta)
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
eukyra1, utilizator
A aparut azi o modificare la plata contributiei CAS..Ce s-a modificat mai excact? In cazul in care doresc sa ma ia ca si coasigurat o persoana cu domiciliul si angajarea in alt judet,se poate si cum trebuie sa procedez?
Va multumesc.
Persoanele care nu realizează venituri şi nici nu sunt coasigurate nu mai sunt obligate la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS), potrivit unui act normativ intrat astăzi în vigoare.

Este vorba despre Legea nr. 112/2016 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru reglementarea unor măsuri bugetare care a apărut luni în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 408.

[ link extern ]

detalii si aici : www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorez contribuţii de asigurări sociale de sănătate, în condiţia în care nu am nici un venit ? viktorV viktorV Am o perioadă lungă, în care nu am avut şi nu am venituri de nici un fel. Mi s-a eliberat în acest sens, ADEVERINŢĂ DE VENIT, emisă de ... (vezi toată discuția)
Asigurare cnas persoana fara venit relu65 relu65 Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In anul 2008 ( Iunie ) am iesit din perioada de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Sotul somer. sotia casnica poate fi coasigurat? anaionescu67 anaionescu67 Buna ziua, Sotul meu va intra in somaj din data de 02.09.2013. Eu fiind casnica sunt in intretinerea lui. La actualul serviciu (CIM inceteaza din 30.08.2013) ... (vezi toată discuția)