avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Putin ajutor va rog - alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Putin ajutor va rog - alcool la volan

Prin decembrie anul trecut am fost prins conducand un vehicul sub influenta bauturilor acoolice.
Pe 4 aprilie 2016 am primit o comunicare rechizitoriu de la parchet in care imi spunea ca ii trimite dosarul la tribunal si ca trebuie sa platesc cheltuieli judiciare catre stat 320 Lei.
Pe 18 Mai 2016 m-am prezentat la proces unde am fost intrebat daca am vreo cerere de facut si daca am fost instiintat.(Nu am stat nici 30 de secunde) Au zis ca dosarul e in pronuntare.
Dupa cateva zile am primit acasa o "Comunicare Minuta Penala" in care la urma scrie:
"...In temeiul aceleiasi norme,constata legalitateaq administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si dispune inceperea judecatii in cauza privind pe inculpatul (numele meu)."

Intrebarile mele sunt:
Cum pot sa fac sa imi iau permisul inapoi?
S-a terminat procesul sau abia acum incepe?

Nu stiu nimic ce se intampla.
Va multumesc
Daca ramane def in aceasta forma, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis acum 2 ani ku990 ku990 in data de 25 iunie 2016 mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis, o luna mai tarziu, 26 iulie 2016 mi s-a intocmit cel de al doi-lea dosar ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta O persoana a fost condamnata la 2 ani si 3 luni cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate, (pronuntare in noiembrie 2013). Ulterior a primit si o ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ? Karembeu88 Karembeu88 Buna dimineața am fost prins cu 1.20 in fiola .. am refuzat probele biologice deoarece ma m speriat nu am mai avut de a face cu politia rutieră de 5 ani de ... (vezi toată discuția)