avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.68 alin.2 Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.68 alin.2 Codul Muncii

Buna ziua! Cf. art.68 alin.2 Codul Muncii:
(2) La stabilirea numarului efectiv de salariati concediati colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul si acei salariati carora le-au încetat contractele individuale de munca din initiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fara legatura cu persoana salariatului, cu conditia existentei a cel putin 5 concedieri.
Care sunt articolele de incetare care intra in aceasta categorie?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Vioreld, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 13:07, 3 Iunie 2016
Pentru stabilirea numarului de salariati se iau in considerarea numai salariatii concediati individuali in baza art.65 C.mun. , precum si cei concediati colectiv.
Multumesc! Eu credeam ca se iau in considerare si cei cararoa le-a incetat contractul cf. art. 31 (3) - notificare din partea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - perioada de proba buna ziua , am nevoie de o confirmare ... alina.bratu alina.bratu Incetare CIM - perioada de proba Buna ziua , am nevoie de o confirmare din partea dumneavoastra : contractele de munca care inceteaza in perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediere babaangi babaangi Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Unitatea are incadrati 40 de salariati. Poate concedia singular - temporar - 9 salariati pentru 4-5 luni de ... (vezi toată discuția)
Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)