avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugerea sau vanzarea bunului altuia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugerea sau vanzarea bunului altuia

Am o speta grea si simt ca ma doare capul... Poate ma ajutati voi... Acum o luna de zile, in baza hotararii conducerii societatii, a fost dezmembrat si vandut ca fier vechi un utilaj impreuna cu baraca metalica in care se afla si terenul aferent... Conform listelor de inventariere si a tuturor documentelor din firma bunurile erau ale societatii... Acum m-am trezit cu o plangere penala facuta de cineva care adjudecase bunurile printr-o executare silita de acum aproape 3 ani, executare silita de care eu nu stiam...
Am luat legatura cu exec. judec. si acesta mi-a transmis ca bunurile au fost vandute in decembrie 2002, ca el a transmis publicatia de vanzare si somatia la sediul Sucursalei societatii mele, sucursala care avea bunul in administrare, dar ca la executare nu s-a prezentat nimeni... apoi ca a transmis factura, pv de lic si actul de adjudecare tot la sediul sucursalei. Intrebarea mea... sucursala nu are personalitate juridica... nu trebuia ca exec. judec. sa ma notifice si pe mine ca societate? Abia acum in urma plangerii penale am aflat de treaba asta... in evidentele mele bunul e al meu (desi se pare ca adjudecatarul plateste de 3 ani impozitele si taxele), inca figurez cu debit la societatea care mi-a scos bunul la licitatie, etc... Ce pot face ca sa reglementez situatia? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Nik , utilizator 16:15, 6 Noiembrie 2005
Din ce am inteles, problema principala este plangerea penala. Va trebui sa dovedeesti, ca n-ai luat la cunostinta de somatia de plata si publicatia de vanzare (desi legea civila prvede posibilitatea comunicarii act. de proc. si la sucursale, in penal conteaza intentia), iar in atare conditii plangerea, cred ca, se va solutiona cu NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare Cine-mi da si mie un sfat? Am un teren in proprietate, teren pe care mai am si 2 constructii (imobil). Mai aveam si o baraca metalica (detasabila, fata ... (vezi toată discuția)
Executare silita vas55 vas55 Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei. In acelasi an creditori ai ... (vezi toată discuția)
Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)