avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotarare integrala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotarare integrala

Instanta s-a pronuntat asupra a doua cereri: program de vizita minor si majorare pensie intretinere pe data de 01.04.2016. Pe data de 10.04 s-a pronuntat asupra unei erori materiale privind programul de vizita si comunicarea acestui ultim aspect a sosit pe 16.04. Pot sa ma duc sa mi se puna "definitiv si irevocabil" pe aceasta sau trebuie sa astept si hotararea integrala care sa cuprinda si majorarea pensiei alimentare?
Initial, la pronuntarea divortului, instanta a comunicat catre unitatea angajatoare (institutie de stat) a paratului hotararea privind pensia de intretinere si aceasta a inceput sa fie virata automat. Si acum se va proceda similar?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:50, 3 Iunie 2016
Buna ziua,
Instanta comunica sentintele angajatorilor doar daca se solicita expres acest lucru.
Legalizarea sentintei (in intregul ei si nu pe capete separate) se poate face dupa comunicarea acesteia (in integralitatea ei) si dupa trecerea perioadai in care pot sa fie atacate cu calea de atac stabilita de lege. Termenul de atacare a unei sentinte curge de la momentul comunicarii prin posta a intregii sentinte.
Nu mai exista formula definitiv si irevocabil ci doar definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor la domiciliul mamei simonaafr simonaafr Divortul are loc in luna aprilie.Instanta atribuie ambelor părţi, exerciţiul autorităţii părinteşti în favoarea minorului . Stabileşte la mama ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara olyoly37 olyoly37 BUNA ZIUA.MA NUMESC RUSU OLGA SI AM INCHEIAT UN DIVORT CU MINOR IN URMA CARUIA COPILUL MI-A FOST INCREDINTAT MIE,URMAND CA PENSIA SA FIE PLATITA INCEPAND DE LA ... (vezi toată discuția)