avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datoriile NU se mai prescriu NICIODATA ?
Discuție deschisă în Executare silită

Datoriile NU se mai prescriu NICIODATA ?

Am urmatorul caz:

1. In anul 2010 creditul unui debitor este declarat scadent anticipat pentru neplata.

2. In anul 2015, dupa ce creditorul timp de 5 ani nu a facut nimic concret pentru recuperarea debitului, depune prin executor o cerere de incuviintare a executarii (sa o numim Executare 1) dupa care timp de alte 12 luni nu mai face nimic

3. In anul 2016 depune o noua cerere de incuviintare a executarii (Executare 2) si trece la masuri concrete de executare (poprire salariu etc)

Intrebare: in contestatia la Executare 2 se mai poate invoca prescriptia dreptului la executare ? Executare 1 a intrerupt termenul de prescriere iar debitorul nu a atacato pentru ca nu a stiut de ea !

Sper ca am fost clar in exprimarea situatie..
Buna ziua,
ATENTIE, este vorba despre firme de recuperatori gen KRUK.
Nu platiti nimic, discutati cu un avocat.
Datoriile, in afara celor catre bugetul de stat, se prescriu prin 3 ani de zile de la ultima plata efectuata conform art. 2517 C.Civ.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Corect, termenul este de 3 ani. Dar in contestatia la Executare 2 se mai poate desfiinta Executare 1 si astfel sa se constate ca Executare 1 nu a intrerupt termenul de prescriptie ?

Altfel, prin schema asta datoriile nu se mai prescriu niciodata.
a deschis executarea 2 pentru ca executarea 1 se perimase, daca in in executarea 1 se mai intreprind masuri de executare puteti face contestatie la executare prin care solicitati sa se admita exceptia perimarii executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar executare silita si ulterior presciptie AlinVI AlinVI Buna ziua, Va rog sa ajutati cu o parere in urmatoarea speta: - in cursul lunii ianuarie 2012 mi-a fost declarata scadenta anticipata a unui credit si ... (vezi toată discuția)
Executare silita (contestatie) alinfediuc alinfediuc Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz privind o executare silita (Materie: Civil). Calitate parte: Contestator Incerc sa fiu cat mai ... (vezi toată discuția)