1. In anul 2010 creditul unui debitor este declarat scadent anticipat pentru neplata.
2. In anul 2015, dupa ce creditorul timp de 5 ani nu a facut nimic concret pentru recuperarea debitului, depune prin executor o cerere de incuviintare a executarii (sa o numim Executare 1) dupa care timp de alte 12 luni nu mai face nimic
3. In anul 2016 depune o noua cerere de incuviintare a executarii (Executare 2) si trece la masuri concrete de executare (poprire salariu etc)
Intrebare: in contestatia la Executare 2 se mai poate invoca prescriptia dreptului la executare ? Executare 1 a intrerupt termenul de prescriere iar debitorul nu a atacato pentru ca nu a stiut de ea !
Buna ziua,
ATENTIE, este vorba despre firme de recuperatori gen KRUK.
Nu platiti nimic, discutati cu un avocat.
Datoriile, in afara celor catre bugetul de stat, se prescriu prin 3 ani de zile de la ultima plata efectuata conform art. 2517 C.Civ.
Corect, termenul este de 3 ani. Dar in contestatia la Executare 2 se mai poate desfiinta Executare 1 si astfel sa se constate ca Executare 1 nu a intrerupt termenul de prescriptie ?
Altfel, prin schema asta datoriile nu se mai prescriu niciodata.
a deschis executarea 2 pentru ca executarea 1 se perimase, daca in in executarea 1 se mai intreprind masuri de executare puteti face contestatie la executare prin care solicitati sa se admita exceptia perimarii executarii silite