Daca s-au platit taxele pentru angajat dar firma angajatoare nu a declarat contractul de munca la ITM la timp, angajatul primeste indemnizatie de crestere copil pentru perioada lucrata nedeclarata la ITM dar pentru care s-au platit taxele?
Nu are nicio legatura plata taxelor, inregistrarea c.i.m.la ITM cu dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in cele 12 luni eligibile pentru CCC, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010..
deci in cazul descris angajatul primeste indemnizatie. (?)
dar daca e vorba de un contract de prestari servicii intre o persoana fizica si una juridica? persoana fizica beneficiaza de indemnizatie in acest caz? sau contract de colaborare.
Multumesc
E vorba numai de luna anterioara (respectiv mai 2016) cu care sunt eu in urma. Cred ca se declara la ANAF pana la 25 iunie? ( cel putin pt srl cred ca asa e, si pentru persoana fizica?)
Multumesc