avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca

Daca s-au platit taxele pentru angajat dar firma angajatoare nu a declarat contractul de munca la ITM la timp, angajatul primeste indemnizatie de crestere copil pentru perioada lucrata nedeclarata la ITM dar pentru care s-au platit taxele?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: usernameg , utilizator 20:51, 3 Iunie 2016
Nu are nicio legatura plata taxelor, inregistrarea c.i.m.la ITM cu dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in cele 12 luni eligibile pentru CCC, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010..
deci in cazul descris angajatul primeste indemnizatie. (?)
dar daca e vorba de un contract de prestari servicii intre o persoana fizica si una juridica? persoana fizica beneficiaza de indemnizatie in acest caz? sau contract de colaborare.
Multumesc
Contractele de prestari servicii su ude colaborare nu se inregistreaza la ITM.

Veniturile din acestea trebuiau declarate la ANAF. Daca nu au fost declarate , probabil ca nu sepoate beneficia de indemnizatia pentru CCC.
E vorba numai de luna anterioara (respectiv mai 2016) cu care sunt eu in urma. Cred ca se declara la ANAF pana la 25 iunie? ( cel putin pt srl cred ca asa e, si pentru persoana fizica?)
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca realizez venituri din contract de colaborare? slaura slaura Buna ziua, Se poate obtine indemnizatia de crestere copil in conditiile in care in ultimele 2 luni de sarcina am contract de colaborare si imi platesc ... (vezi toată discuția)
Venituri din contract de colaborare si indemnizatie pentru cresterea copilului grecu_roxana grecu_roxana sunt insarcinata in 7 luni si din decembrie 2010 lucrez cu contract de colaborare. pot intra la indemnizatie pt cresterea copilului? (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie crestere copil Yolumy Yolumy Buna ziua! Pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, ce venituri sunt luate in considerare? Copilul s-a nascut in luna iunie 2017, pana in ... (vezi toată discuția)