avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... luna nasterii ca luna in care se produce venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

luna nasterii ca luna in care se produce venit

cum se calculeaza venitul din luna nasterii copilului daca este nascut la inceputul lunii? (pentru o persoana cu contract de munca) concediu medical pe toata luna ?
plata indemninzatiei probabil incepe din luna urmatoare nasterii ?

am inteles ca pentru a fi luata in calcul o luna trebuie sa se produca venit pe mai mult din jumatate din zilele lucratoare din luna respectiva

dar in cazul contractului de colaborare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: irux_c , utilizator 09:38, 5 Iunie 2016
OUG 111/2010
[ link extern ]
art.2
...
(6) Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.
----------
Alin. (6) al art. 3 a fost introdus de pct. 7 al art. IV din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 124 din 27 decembrie 2011 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 938 din 30 decembrie 2011.

OUG 111/2010 incepand cu 01.07.2016
[ link extern ]
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil 2016 irux_c irux_c Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu modalitatea de calcul a indemnizatiei de materinate, respectiv cea pentru cresterea copilului in contextul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil ralu9 ralu9 Buna ziua. Eu am nascut pe 03.09.2016. Mi s-a calculat indemnizatia de crestere copil initial luand in calcul veniturile net primite in urmatoarele luni: sept ... (vezi toată discuția)
Adeverinta obtinere indemnizatie crestere copil carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Daca o mamica a nascut in data de 06.07.2016, care este prima luna care se trece in adeverinta de venit pe ultimele 12 luni - iunie sau iulie ? ... (vezi toată discuția)