avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arendare

buna ziua,
am o intrebare : daca inchei un contract de arendare pentru terenul agricol pe care il detin pentru o perioada de 7 ani si dupa trei ani vreau sa il vand..... am aceasta posibilitate?>
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:01, 14 August 2009
Da, daca noul proprietar respecta clauzele contractului de arendare.
multumesc mult
Contractl de arendare nu se incheie pentru o perioada sub 5 ani..7 ani este ok. Puteti vinde, stabilind printr-o clauza in cuprinsul contractului aceasta p osibilitate.Conform legii insa, arendasul ar avea un drept de preemtiune la cumpararea terenului luat in arendaDreptul de preemptiune presupune ca titularului acestui drept ii este conferit un drept preferential la cumpararea terenului la pret egal in situatia in care proprietarul terenului doreste instrainarea acestui teren. Contractul trebui incheiat obligatoriu in forma scrisa si inregistrat la consiliul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren agricol cu clauza de revanzare ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren agricol de la un proprietar care este si arendasul terenului. El doreste ca in contractul de v-c sa existe o clauza ... (vezi toată discuția)
Teren arendat cu probleme europe europe Sunt PFA platitor de TVA Am în arendă de la X persoană fizică o suprafata de teren pe perioada 2009-2019. În anul 2011 am primit o notificare de la X ca ... (vezi toată discuția)
Arenda si executarea silita ramtibel ramtibel Buna ziua, as dori sa gasesc raspuns la o intrebare, situatia este urmatoarea : un teren agricol este arendat, conform legii in vigoare, inregistrat la ... (vezi toată discuția)