avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum sa facturez prestarii servicii de cazare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum sa facturez prestarii servicii de cazare?

Buna ziua,

Recent am trecut de pe intreprindere individuala pe Srl unde va trebui sa facturez si avansul primit, sa dau si bon clientului plus factura finala cred. Intrebarea mea este: care este modalitatea corecta de a factura astfel de servicii si ce ar trebui sa bat pe casa? Fac factura proforma iar pe casa bat restul? sau sa pun un buton special pe casa in care sa scada avansul si sa tastez suma totala?
Ar mai fi o intrebare legata de un portal din afara unde suma este doar in euro. Eu pot factura in euro dar este necesar sa trec si tva-ul, sau mai degraba sa transform in lei?
As prefera o varianta cat mai simpla daca ar exista. Multumesc in avans si astept un sfat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:27, 8 Iunie 2016
Asemenea varza amestecata cu conopida n-am mai vazut (ambele imi plac ca mancaruri, dar nu in discutii).

(1) Nu stiu cum ati facut trecerea de pe II pe SRL, pentru ca stiu ca legea nu permite asa ceva.

(2) Ce activitate alambicata faceti? De ce trebuie si factura, si bon fiscal, si proforma?

(3) Puteti factura in euro, puteti trece si TVA, puteti transforma in lei, dar totodata se poate face si altfel, in functie de situatia concreta.

Asa ca, varianta simpla poate veni doar dupa ce ne spuneti despre ce e vorba.

Sau a fost o provocare a unui concurent al avocatnet.ro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura masina second hand symonika_m symonika_m buna ziua...va rog mult daca ma puteti ajuta ..am achizitionat o masina second hand de la o firma din romania...am primit prima data o factura de avans in ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Incasari plati ContSters53045 ContSters53045 Buna ziua, De foarte putin timp lucrez la o firma care are productie si experienta mea in contabilitate primara e limitata asa ca asi fi foarte recunoscatoare ... (vezi toată discuția)