avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune punct de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune punct de lucru

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie.


Este vorba de o firma (servicii IT) care nu a avut punct de lucru pana acum. Firma are cateva contracte cu anumite firme pe partea de service calculatoare si imprimante. Pe parcursul timpului s-au achizitionat marfuri, materii prime in vederea anumitor reparatii.. Momentan exista un stoc de marfuri (destul de mic). Gestiunea a fost tinuta la pretul de intrare. Acum firma doreste sa deschida un punct de lucru cu vanzare papetarie birotica, acesorii IT. Spuneti-mi va rog cum ar trebui sa procedez. Sa creez o noua gestiune cantitativ - valorica la pretul de vanzare ? ( intrucat e vanzarea cu amanuntul a produselor de papetarie - birotica). Insa cum sa diferentiez acel stoc de stocul care va fi la punctul de lucru? Intrucat in balanta apare pe contul 371 si stocul ramas din urma la pretul de intrare. In cazul unui control ar fi o neconcordanta (intre ceea ce este fizic in magazin si ceea ce este in balanta). Si stocul vechi de marfa as putea sa-l pun la vanzare la punctul de lucru? In ce conditii avand in vedere ca a fost inregistrat la pret de intrare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:32, 13 Iunie 2016
Puteti crea analitice la contul 371 sa aveti de exemplu 3711 - stocul existent si 3712 stocul de la punctul de lucru.

Si stocul vechi de marfa as putea sa-l pun la vanzare la punctul de lucru?


Transferati in gestiunea de la punctul de lucru facand inregistrarile cu 378 si 4428.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Si monografia contabila pentru acest transfer care ar fi?Mentionez ca firma nu este platitoare de tva.
3712 = 3711 cu pretul de achizitie
3712 = 3782 cu adaosul comercial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune marfa 24% id_alyna id_alyna Am o gestiune la pret de amanunt cu TVA care suporta majorarea de TVA din adaosul comercial. Stiti cumva cum mai putem verificarea descarcarii de gestiune ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)