avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectarea proprietatii intre vecini.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectarea proprietatii intre vecini.

La cumpararea unui teren intravilan, s-a descoperit ca un vecin a mutat abuziv gardul, luand 250mp din suprafata totala care apare in cadastrul terenului si nu recunoaste actele de proprietate.
In aceasta situatie, cum se poate solutiona???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:35, 5 Iunie 2016
Puteti face actiune in granituire conform art.560 NCC,probe:inscrisuri,interogatoriu,expertiza tehnico-judiciara topo-cadastrala pentru stabilirea hotarului intre cele doua terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren "furat" Oana-Maria V. Oana-Maria V. Buna seara! Detin in judetul Alba o casa primita prin mostenire impreuna cu terenurile aferente. Unul dintre ele, se afla in vecinatatea unei proprieprietati. ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate zuzumama zuzumama Vecina mea are un proces de granituire cu un alt vecin pe un teren extravilan.Expertul stabilit de instanta a ignorat documantatia cadastrala a vecinei mele ... (vezi toată discuția)
Ce lege te obliga sa faci granituirea unui teren agricol? cand se face granituirea ? telecomanda telecomanda Un proprietar 4 ha teren agricol in extravilanul unei comune.Vecini legali si ei proprietari cu acte pe terenurile lor au dat in arenda terenurile unui ... (vezi toată discuția)