Buna ziua,
Cum se poate obtine cetatenia romana pentru copii nascuti in stainatate in cazul in care ambii parinti sunt cetateni straini la data nasterii copiilor, dar unul dintre ei a obtinut cetatenia romana ulterior nasterii acestora?
Va multumesc anticipat pentru timpul si bunavointa dumneavoastra.
Din moment ce ambii au fost cetateni straini si ulterior doar unul a dobandit cetatenia, fara a solicita tot odata si cetatenia pentru copii sai, nu ramane decat varianta ca cetatenia pentru copii sa o solicite parintele in numele copiilor printr-o noua cerere.
A, da, scuze, a spus ca unul din parinti a obtinut cetatenia romana ulterior, nu ca ar fi fost unul din parinti cetatean roman in momentul nasterii copiiilor. Eu intelesesem ca unul din parinti ar fi fost cetatean roman dinaintea nasterii copiiilor. In acest caz copiii primesc cetatenia romana daca au fost trecuti pe aplicatia de naturalizare si au fost naturalizati si ei.
Cetatenia romana
nikkkoleta
salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)