avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea cetateniei romane
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea cetateniei romane

Buna ziua,
Cum se poate obtine cetatenia romana pentru copii nascuti in stainatate in cazul in care ambii parinti sunt cetateni straini la data nasterii copiilor, dar unul dintre ei a obtinut cetatenia romana ulterior nasterii acestora?

Va multumesc anticipat pentru timpul si bunavointa dumneavoastra.

O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:40, 14 Iunie 2016
Copilul conceput de un cetatean roman este cetatean roman, prin nastere. Asa ca trebuie sa le faceti acte romanesti, cetatenia o au deja.

Ce aveti nevoie: certificate de nastere apostilate, etc., vedeti [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
tgeorgescu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Din moment ce ambii au fost cetateni straini si ulterior doar unul a dobandit cetatenia, fara a solicita tot odata si cetatenia pentru copii sai, nu ramane decat varianta ca cetatenia pentru copii sa o solicite parintele in numele copiilor printr-o noua cerere.
A, da, scuze, a spus ca unul din parinti a obtinut cetatenia romana ulterior, nu ca ar fi fost unul din parinti cetatean roman in momentul nasterii copiiilor. Eu intelesesem ca unul din parinti ar fi fost cetatean roman dinaintea nasterii copiiilor. In acest caz copiii primesc cetatenia romana daca au fost trecuti pe aplicatia de naturalizare si au fost naturalizati si ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia romana nikkkoleta nikkkoleta salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cetatenie italiana SuciuElena SuciuElena Buna tuturor , Numele meu este Suciu Elena , am dubla cetatenie (Romana + Italiana) , am 2 copii , cetateni romani si as dorii sa stiu daca se poate si ar ... (vezi toată discuția)