avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu minor - documente necesare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu minor - documente necesare

Buna ziua,

La iesirea din Romania cu un minor aflat in custodie comuna, imi va fi suficienta declaratia tatalui acestuia (parinte nerezident), data la notar, prin care este de acord ca minorul sa isi stabileasca resedinta in tara in care urmeaza sa calatorim ? Se intelege implicit ca si-a dat acordul si pentru calatorie, daca si-a dat acordul pentru mutarea domiciliului minorului ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: andreeab1 , utilizator 15:24, 6 Iunie 2016
Asa ar f logic, insa va trebuie acordul si sa iesiti.
offtopic:
Cum v-ar da acordul sa iesiti din tara si ar trebui sa fie suficient, sa nu va mai trebuiasca si acordul pt a-i face pasaport, dar va trebuie acordul si pt a-i face pasaport.
Multumesc pentru raspuns. Mai am o nelamurire: in declaratie, este mentionat ca este de acord ca fiul sau sa isi stabileasca domiciliul in tara X, impreuna cu mama sa si ca "dau prezenta declaratie spre a servi oriunde va fi necesar"

Nu are nicio relevanta in fata celor de la vama acest aspect ? Ca nu ai cum sa iti stabilesti domiciliul in tara X fara sa calatoresti spre tara X, de exemplu ?
Puteti sa ii intrebati direct pe cei de la frontiera, citati exact cum scrie in declaratie si intrebati pe mail.
Eu zic ca va trebuie, cel putin deaocamdata asa cum e legea acum, o puteti citi si dvs.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
:) Chiar le-am dat un e-mail mai devreme si le-am atasat declaratia. Vreau sa evit orice cheltuieli si pierderi de timp suplimentare. Totusi, daca e musai... voi face si acea declaratie. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor geo81 geo81 Dupa ce am patit cu procura de la pasaport nu mai vrem, iar sa intampinam probleme si cu cea de intoarcere in italia(facuta la acelasi notar in italia)si vreau ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu domiciliul în străinătate komocz ferenc komocz ferenc Buna seara.Suntem o familie stabilita in Italia de 18 ani.Avem doua fete:una de 26 de ani iar cealalta de 17 ani.Amandoua au pasapoarte cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)