avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis conducere/ 15 puncte penalizare.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis conducere/ 15 puncte penalizare.

Buna ziua ! Am o speta putin mai ciudata in sensul ca , in 2014 am fost prins cu videza +50km/h si mi-a fost retinut permisul in vederea suspendarii pe 90 de zile . Am contestat procesul verbal de contraventie iar judecata a durat pana pe 19/04/2016. Am predat permisul de conducere pe data de 04/05/2016 si in interval de o luna am beneficiat de reducerea sanctiunii de la 90 de zile, prin testarea la ,30.Asadar pe data de 06/06/2016 m-am prezentat entru ridicarea permisului de la serviciul Rutier unde am avut o surpriza ! Mi-au spus ca am in 1/11/2011 acumulate 15 puncte si in 5/8/2013 am mai facut 15 puncte. Vreau sa va intreb : punctele de penalizare nu se prescriu in 6 luni sau admitiand faptul ca am mai incasat amenzi intre timp agentii respectivi care m-au oprit nu trebuia sa ma instiinteze sau sa imi retina permisul de conducere pentru ca din cate stiu eu la 15 puncte acumulate permisul se suspenda automat . eu insa nu sunt avuzat dar va cer dvs parerea sau sfatuiti-ma ce am de facut ! Cu stima !
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 18:23, 6 Iunie 2016
Conducatorii de autovehicul nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
•a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
Probabil pe asta s-au bazat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat SANIMATROM SANIMATROM Buna ziua in luna martie2013 am avut permisul suspendat pentru nerespectarea regimului legal de viteza pa autostrada A3, respectiv depasirea cu 50km/h ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de 2 ori in decurs de 6 luni Codel123 Codel123 Buna ziua, Claudiu este numele meu și am o întrebare. In luna Iunie am fost prin de aparatul radar cu o viteza de peste 50 km/h Fata de viteza legală și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 ... Angelo2011 Angelo2011 Buna ziua! Permis retinut pt o depasire neregulamentara pt 30 de zile! In perioada retinerii permisului, fortat de imprejurari am condus o masina pe o distanta ... (vezi toată discuția)