avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare diurna

Buna ziua,

Am un salariat ca a fost plecat in deplasare 2 zile , normal trebuia sa primeasca diurna, dar s-a hotarat la nivel de conducere ca nu i se acorda , fiind-i asigurat transport , cazare. masa. Pot lua amenda daca nu-i dau diurna ?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
svisarinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 6 Iunie 2016
Nu exista sanctiune directa pentru asa ceva, insa in situatia unui eventual control al ITM-ului vi se poate da ca masura de indeplinit prezentarea dovezii de plata a diurnei.

In situatia in care aceasta masura nu este indeplinita de catre angajator, atunci potrivit art.23 alin.1 lit.b din Legea 108/1999,ITM-ul va poate sanctiona cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma rau platnica catre angajat, ce e de facut ? Dorky Dorky Firma care intampina dificultati financiare, posibil chiar aproape de insolventa. Nu si-a platit unul dintre putinii angajati chiar si la cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Neplata remuneratie mexic85 mexic85 in caz de-ntarziere a remuneratiei, din partea unui angajator, catre angajat, in baza unui contract individual de munca banal, normal, fara clauze speciale,, ... (vezi toată discuția)
Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)