avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Incadrare vechime eronata
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Incadrare vechime eronata

Buna ziua,

Lucrez in invatamant si din 2005 am fost incadrata gresit privind transa de vechime, mai precis la o transa inferioara. Desi, am atras atentia in mod repetat mereu mi se spunea ca nu am dreptate. Acum datorita sistemului informatizat si a calcularii automate s-a constatat ca da, din 2005 am fost incadrata gresit. Insa, se pare ca nu pot sa imi dea banii din urma, ci doar pe un an de zile, motivand ca perioada este prea lunga. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 7 Iunie 2016
Singura solutie este sa ii actionati in judecata!
Va puteti recupera sumele datorate,pe calea actiunii in instanta, pe cel mult 3 ani din urma.

Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Spor 30% la salar pentru conditii deosebite? institutiisocialedestat institutiisocialedestat Daca tiplul muncii prevede un spor de 30% care trebuie acordat salariatilor, insa angajatorul nu a acordat de 5 ani decat 15% ce se poate face acum? mentionez ... (vezi toată discuția)
Neplata diurnei din 2010 visanionut visanionut lucrez la o firma de constructii si din 2006 ne tot trimite prin toata tara pe diverse santiere si din 2010 nu am mai primit diurna. Intrebarea mea este pot ... (vezi toată discuția)