Lucrez in invatamant si din 2005 am fost incadrata gresit privind transa de vechime, mai precis la o transa inferioara. Desi, am atras atentia in mod repetat mereu mi se spunea ca nu am dreptate. Acum datorita sistemului informatizat si a calcularii automate s-a constatat ca da, din 2005 am fost incadrata gresit. Insa, se pare ca nu pot sa imi dea banii din urma, ci doar pe un an de zile, motivand ca perioada este prea lunga. Ce ar trebui sa fac?
Va puteti recupera sumele datorate,pe calea actiunii in instanta, pe cel mult 3 ani din urma.
Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.