avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptari telefonice (dovedirea nevinovatiei)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptari telefonice (dovedirea nevinovatiei)

Buna seara,
Va relatez povestea pe scurt:
Ma aflu intr-un dosar penal pentru trafic de droguri, impreuna cu contabilul meu si cu prietena mea ma-m deplasat in Bucuresti pentru a cumpara canabis,eu cumparam pentru consum propiu iar acesta cumpara pentru mai multe persoane (prieteni de-ai lui), acesta in momentul in care a purtat discutia cu cel de unde a cumparat canabis a schimbat cartela din telefon cu o alta cartela, are un telefon iphone 4s, in momentul in care am fost chemati la ancheta acesta a declarat ca el imi dadea mie bani si eu ma duceam sa cumpar, la fel si niste prieteni de-ai lui pe care nici macar nu ii cunosc nu i-am vazut in viata mea, contabilul a purtat o discutie pe faza cu persoana de unde cumpara intrebarea mea este se poate depista ce numar de telefon a fost folosit dupa imei-ul telefonului? Ma gandesc sa cer ca proba "inregistrarea in reteaua GSM a altor numere de telefon care au fost folosite in ziua respectiva"

Pot sa propun sa mi se administreze aceasta proba?

Povestea este mult mai complicata, am studiat o parte din dosar si contabilul meu apare ca facand trafic din anul 2015, persoana de unde a cumparat este un prieten bun de-al lui, In ziua respectiva cand ne-am deplasat in Bucuresti pentru a cumpara canabis am oprit in faza la mai multe camere de filmat unde prietena mea a coborat din masina si a cumparat ceva de la un magazin, la fel si intr-o benzinarie, am precizat in declaratie ca am fost cu prietena mea dar cei de la diicot nu au vrut sa ii ia declaratie, tranzactia s-a desfasurat pe soseaua oltenitei aproape de sun plaza, unde contabilul meu a coborat din masina si s-a intors cu persoana de la care a cumparat la masina ca sa verifice cantitatea de canabis.

As vrea sa propun sa se administreze si probe video din zona respectiva.


La ancheta am declarat ca contabilul meu a cumparat de la prietenul lui si ca eu am consumat impreuna cu alte 3 persoane, s-a inceput actiunea penala pentru oferire, si urmarirea penala pentru vanzare. Problema este ca nu am oferit adica nu i-am dat o cantitate de canabis persoanelor respective si impreuna cu ei am facut tigari de canabis iar marfa provenea fie de la mine cat si de la ei. In paragraful in care scrie ca s-a inceput urmarirea penala apara vre-o 10 persoane pe care nu le cunosc nu le-am vazut in viata mea, am fost arestat 30 de zile pentru ca am declarat ca am consumat cu persoanele respective insa in momentul in care eu am declarat asta cele 3 persoane cu care am consumat nu au declarat nimic despre asta, deci nu aveau nici o proba. Contabilul meu a declarat ca strangea bani de la prieteni lui si ca a cumparat de 3-4 ori cate 1-2 grame de la mine iar un prieten de al lui cu care s-a vorbit cand am fost chemati la parchet a declarat ca si el i-a dat bani lu contabilul meu pentru un gram si ca stie ca el a cumparat de la mine. I-am explicat lu un domn judecator de la curtea de apel ploiesti "d-zeu sa ii dea sanatate 1000 de ani" ca lucrez ca programator de 5 ani si am depus la dosar dovada ca in ultima perioada am castigat peste 5000 de ron pe luna si ca doar un nebun ar vinde 1-2 grame de canabis sa faca profit 20 de lei si m-a lasat in arest la domiciliu.. sunt disperat de situatia asta, este o inscenare pusa la cale de contabil impreuna cu diicot, in dosar mai apar niste convorbiri intre contabilul meu si alte persoane care vorbesc despre mine probe fabricate de catre ei.


Ma poate cineva ajuta si daca da sa imi spuna ceva concret contra cost bineinteles, nu vreau sa las timpul sa treaca imi este frica ca o sa dispar si probele video pe care vreau sa le propun spre administrare, am dat prima declaratie si de 2 luni nu am mai fost chemat. Spun ca este o inscenare pentru ca pe arest am fost in camera cu o alta persoana din dosar si persoana respectiva mi-a spus ca cei de la diicot l-au pus sa scrie doar ce au vrut ei. Se poate asa ceva traim in anul 2016 sa se faca magari din astea. Pot sa fiu condamnat pe declaratiile persoanelor astea pe care nu le cunosc si nu le-am vazut in viata mea si pe convorbirile lor fabricate, precizez ca eu nu am nici un fel de convorbiri la dosar pentru ca nu facem asta si daia nici nu exista? Pot sa fiu condamnat?
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
ContSters392756, utilizator
Raspunsurile sunt, da se poate depista numar de telefon si numere convorbiri dupa IMEi, si se poate propune ca proba daca telefonul a fost pus anterior sub supraveghere. Se pot cere inregistrari de la camerele video daca instanta de judecata considera necesar.
Despre audierea inculpatului nu va mai spun caci momentul este depasit deja, insa in principiu nu semnati daca nu se consemneaza ceea ce considerati dvs. ca fiind adevarul.
Se impune o intrebare - ati avut avocat din oficiu? Sincer, speta este de competenta unui specialist si nu este suficienta o simpla informare a dvs. pe forum. Indicat este sa spuneti adevarul si numai adevarul si sa aveti un avocat care sa poata consulta dosarul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pe data de 25 mai 2023 m i s a facut un flagrant de ... csforever82 csforever82 Buna ziua. Pe data de 25 mai 2023 m i s a facut un flagrant de catre un prieten care a fost prins probabil vanzand/consumand droguri avand asupra mea ... (vezi toată discuția)
Grup infracțional si trafic de droguri Marius20011 Marius20011 Am si eu o intrebare..Am 20 de ani si nu am antecedente penale,acum 5 luni a fost infiltrat la mine in cartier un colaborator diicot căruia i am vandut 0.23 g ... (vezi toată discuția)
Deținere canabis pentru consum Dxddsdd Dxddsdd Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru ... (vezi toată discuția)