avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare dosar

As dori sa stiu daca pot muta un dosar din Instanta districtului de care apartin,in alt judet.
Cel mai recent răspuns: sabadussimona , utilizator 16:08, 15 Septembrie 2016
In cazuri absolut exceptionale, da.
mi se tergiverseaza niste dosare,iar iscul ca justitia sa fie impartiala este crescut.as putea deschide un dosar in instanta din alt judet?
Nu puteti deschide in alt judet un alt dosar cu acelasi obiect si parti,pe de alta parte, nu puteti solicita starmutarea decat in cazurile strict prevazute de lege si anume,art.140-146 NCPC.
art.140 alin.2 imi da de inteles ca as putea face acest lucru
dat fiind faptul ca din dosarul care se afla pe rol lipsesc acte importante,in mod special cerrerea de chemare in judecata ,citatii,se anuleaza o cerere,nu stiu care,se reanalizeaza de 5 ori,......sunt motive suficiente de a ma adresa inaltei curti?

[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Poate fi solicitata stramutarea unui dosar de judecata catre o alta instanta din alt judet ? ContSters365439 ContSters365439 Doresc un raspuns va rog. Sunt din Suceava si as dori sa solicit stramutarea dosarului la Bucuresti sau in alt oras. Poate fi posibila stramutarea ? Sau, se ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac apel la o alta instanta? bautuiuliana bautuiuliana am avut un proces pentru recalculare pensie pe castigul brut realizat, dovada fiind adeverinta cu detalii concrete ca cas s-a platit pe castigul brut realizat. ... (vezi toată discuția)
Un motiv valabil pentru solicitarea stramutarii? sarbovsoareconstantin sarbovsoareconstantin Judecatorul cauzei si avocata partii adverse au fost, timp de 16 ani colegi (ambii judecatori la aceeasi judecatorie). In acest caz, ma pot astepta la ... (vezi toată discuția)