avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, va rog am o nelamurire, tatal meu a decedat acum o luna, pentru succesiune sunt eu si nepoata minora care vine prin reprezentare in locul fratelui meu decedat acum 4 ani, problema este ca fratele meu avea ceva datorii la banci, stiu ca exista proces pe rol in care creditorii trebuie sa dovedeasca cine sunt mostenitorii fratelui meu , exista si niste popriri pentru sotia fratelui, vreau sa stiu daca deschid succesiunea creditorii se pot indrepta spre nepoata care vine prin reprezentare ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:32, 7 Iunie 2016
Nu, pentru ca e vorba de succesiunea pentru bunic. Nu pentru tatal ei.
Sunt doua succesiuni diferite. Nu trebuie sa deschida succesiunea dupa tata, ca sa vina la succesiunea dupa bunic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita CRISdas CRISdas fratele meu a luat mai multe credite pe firma la care a fost asociat unic, intre timp el a decedat... in dosarul de executare figureaza firma, fratele meu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)