Buna ziua,
In speranta ca veti avea timp sa-mi raspundeti la intrebari, apelez la dvs.
Povestea este urmatoarea.
Doresc sa-mi infiintez un mic atelier de productie obiecte decorative din lemn masiv ( vaze, lampadare, etc ) si, eventual, in functie de intrarile pe care voi reusi sa mi le fac in piata, obiecte de mobilier ( birouri, mese, scaune, etc ). Toate vor fi prelucrate de catre mine, din lemn masiv, nu pal sau alte derivate. Sediul social va fi la apartamentul unde locuiesc ( si al carui proprietar sunt ), urmand sa-mi caut o hala pe care s-o inchiriez. Locuiesc in Bucuresti si as dori sa gasesc o hala undeva la marginea orasului ( mi-ar conveni in zona Popesti Leordeni deoarece locuiesc in zona Aparatorii Patriei ).
Acum si detaliile de care am nevoie:
- ce cod CAEN s-ar potrivii ideii mele de activitate?
- care este documentatia necesara infiintarii firmei ( avize, autorizatii, hartogarie si tot ce inseamna "birocratia" din tara noastra )?
Forma societatii va fi de tip SRL
Tin sa precizez ca, pentru moment, pana cand voi reusi sa ma descurc doar din acest mic business, voi ramane si angajat la firma la care lucrez acum. Reprezinta vreo problema acest lucru?
Pentru activitatea pe care o voi desfasura in atelier, voi avea nevoie de inca o persoana si o am. Este vorba de un foarte bun prieten, la fel de pasionat ca si mine de acest gen de productie/activitate. Il pot angaja tinand cont ca si el este angajat cu norma intreaga la o alta firma? La fel, nu va renunta la postul pe care-l are pana cand nu ne vom pune pe picioare.
In consecinta, activitatea din atelier, se va desfasura dupa orele de munca 9-18, in cursul zilei si mai mult ca sigur in fiecare Sambata cam toata ziua.
Orice observatie este binevenita si foarte apreciata.
Va multumesc anticipat pentru sugestiile/raspunsurile oferite.
Cu stima,
Bogdan