avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

Buna ziua,

Doresc sa va prezint urmatoarea situatie:
O persoana incadrata pe functia de Analist relatii client este solicitata de catre angajator sa indeplineasca si atributiile unui Coordonator de transport, respectiv sa gestioneze toata activitatea legata de transporturi.
In fisa postului acestui angajat exista 2 sectiuni de atributii - principale si secundare. La cele principale se specifica tot ceea ce tine in mod normal de relatiile cu clienti. La cele secundare, printre altele, o liniuta in care este notat "ofera suport in organizarea transportului".

Are angajatorul dreptul ca pe baza acestei atributii specificate in fisa postului sa ii solicite angajatului sa gestioneze integral si exclusiv activitatea de transporturi? Mai ales in conditiile in care, repet, in contractul de munca nu apare nicio referire relativa la transporturi (cum de altfel, nu a fost nici in anuntul de angajare si nici in timpul discutiilor de la interviuri).

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
ariadna177, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 9 Iunie 2016
Din cate cunosc eu, activitatea de coordonare a transporturilor poate fi exercitata numai de o persoana autorizata in acest scop.
Angajatorul are posibilitatea sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

Exista o institutie in dreptul muncii nereglementat expres care se uziteaza in practica : delegarea de atributii.
Delegarea de atributii poate inseamna schimbarea temporara a functiei cu o alta functie, la acelasi loc de munca sau poate insemna cumulul de functii in cadrul aceluiasi angajator.
1. Despre o schimbare temporara nu cred ca poate fi vorba, intrucat angajatul a fost pus de la inceput si la indeplinirea acestor atributii ...
In plus, nu ar fi trebuit facut un act aditional sau orice fel de document scris in cazul unei delegari temporare?

2. Aceeasi intrebare si pentru cumulul de functii...angajatorul poate solicita angajatul la indeplinirea acestora fara niciun fel de document scris?
Fara emiterea unor documente scrise din partea angajatorului , angajatul , in opinia mea, nu poate indeplini d.p.d.v. legal alte atributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia operator de validare si introducere date Caddy23 Caddy23 Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , ... (vezi toată discuția)
Decizie modificare unilaterala cim drdrs1976 drdrs1976 Buna seara, Sunt angajata ca medic epidemiolog intr-un spital de psihiatrie si am primit o decizie de numire ca si coordonator al activitatii de protectie a ... (vezi toată discuția)
Delegare, rog urgent ContSters21019 ContSters21019 Am nevoie urgent de un sfat: Sunt angajata intr-o institutie publica la Serv. Fin.Contab, cu atributii specifice acestui compart. in plus am si decizie de ... (vezi toată discuția)