avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea somajului si intrarea in Concediu Medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea somajului si intrarea in Concediu Medical

Buna ziua,
In data de 9.06.2016 am fost la somaj pentru a depune actele de reluare intrucat intrerupsesem o luna de zile pentru efectuarea unui contract de munca.In drum spre somaj am avut un accident si mi-am fracturat glezna.Am mers mai intai la somaj pentru depunerea actelor de reluare si apoi la spital.Cei de la spital mi-au pus piciorul in gips si mi-au dat concediu medical tot cu data de 9.06.2016 asa cum era firesc.As vrea sa stiu daca voi intampina probleme cu cei de la casa de sanatate referitor la plata concediului medical deoarece cei de la somaj mi-au spus ca s-ar putea sa am probleme intrucat am depus actele de reluare somaj pe 9.06.2016 si mi s-a dat concediu medical in aceeasi zi.Daca eu am avut accidentul in timpul cand ma indreptam spre somaj cum puteau cei de la spital sa-mi acorde concediu medical mai tarziu cu o zi .Nu mi-am fracturat glezna intentionat si nici accidentele nu se programeaza.Mi se va putea plati concediu medical ?Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 9 Iunie 2016
1. Veti fi reinregistrata la Agentia de Somaj, veti prezenta certificatul medical la Agentia care o sa va plateasca indemnizatia de conecdiu medical iar indemnziatia de somaj va fi reluata in plaua dupa ce se termina concediul medical.
- Trebuie sa prezentati la Agentia de Somaj o adeverinta cu enitul obtinut pe eprioada cat ati lucrat cu contract individual de munca (CIM).

2. Perioada de somaj se prelungeste cu durata perioadei de concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical bsd1539 bsd1539 Buna ziua. Puteti sa imi spuneti va rog daca se inregistreaza foarte greu in sistem un concediu medical? Concret, am o fractura, si dupa ce am semnat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si somajul speranta1977 speranta1977 Buna ziua.Am si eu o problema.Am fost in șomaj dar l-am întrerupt pt ca am lucrat din 6 aprilie pana pe 5 mai.Pe 9 mai am depus actele pt reluare șomaj ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)