avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Succesiune, domiciliu buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Succesiune, domiciliu buletin

Buna siua, ma numesc alexandru si as dorii sfatul dvs.
In prezent locuiesc in apartamentul parintilor mei, loc unde am locuit impreuna cu ei si cu un frate, cu timpul ei s.au stins din viata pe rand, in urma cu 3 ani mama, anul acesta in ianuarie tata iar in urma cu o luna mi.a murit si fratele. Acum sunt singur si apelez la dvs pentru a ma indruma pt succesiune.
Eu mai am un frate dar el este stabilit in alt oras cu familia lui (singura mea ruda de gradul 1).
Buletinul meu expira in luna 11 anul 2016 iar eu pt a avea mai departe buletin stiu ca trebuia sa fiu luat in spatiu de catre unul din propietari dar ei nu mai sunt, mi.sa spus de succesiune, am fost la un notar din oras si acesta mi.a spus ca trebuie facuta succesiune intre toti 3 decedati iar aceasta costa unde la 1700lei adica 5100lei in total ,bani de care eu nu dispun la salariile care sunt unde abia ma pot intretine. Intrebarea mea este daca mai exista vreo solutie nu asa costisitoare. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:27, 10 Iunie 2016
Buna ziua, din pacate aceasta este realitatea: nu va veti putea face buletin pe adresa unde locuiti in prezent decat dupa ce veti dezbate succesiunea.

Ar mai fi o solutie de deschidere a succesiunii pe calea unei actiuni in instanta. Dar si acolo vor fi costuri cu taxele de timbru judiciar, care sunt aproximativ aceleasi. Diferenta este ca veti putea formula o cerere de ajutor public judiciar sau de plata esalonata a taxelor. Dar, in acest caz va trebui sa apelati la un avocat, caruia sa-i platiti onorariu macar pentru redactarea actiunii si, posibil si pentru reprezentare in instanta.

Totusi, ma gandesc ca daca mergeti amandoi fratii la notar pentru a dezbate succesiunea si platiti impreuna taxele de acolo, sunt mai usor de suportat.
La expirarea buletinului puteti solicita o carte de identitate provizorie CIP, ori puteti solicita eliberarea cartii de identitate pe baza anexei 14 deoarece dvs. locuiti efectiv la adresa parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face buletin? Mlesnita Mlesnita O mare nelamurire. Mi.a expirat buletinul si nu il pot face deoarece sotul, care este unic proprietar pe apartament, nu este in tara, si dupa cum mi s.a zis, ... (vezi toată discuția)
Cum obţin certificat de moştenitor? cosgab9 cosgab9 Bună. La toamnă imi expira cartea de identitate - cea făcută la 14 ani şi eu şi familia mea locuim in curtea parintilor tatalui meu, care au decedat in ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat danutza777 danutza777 Buna seara as dori sa stiu ce pot face in cazul in care am implinit 18 ani si am buletinul expirat din acest moment si as dori sa-l reinnoiesc insa mama este ... (vezi toată discuția)