avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie proprie + pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie proprie + pensie de urmas

Buna ziua .As dori sa stiu daca am dreptul la pensia mia personala dupa 30 de ani de munca in Romania .Sunt casatorita in Italia si am pensie de urmas dupa sotul meu (era italian )Vreau sa fac cererea de pensie personala in Italia cumulind si ani din Romania ,dar am auzit ca statul Roman nu -mi da pensie pt. ca am aceasta de urmas..Tinind cont ca aceasta pensie o iau de la statul Italian(am si cetatenie italiana )nu vad de ce nu am dreptul la pensia mia personala (perzind 30 de ani de munca )Aici am dreptul la pensia de urmas cit si la cea personala .Multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie Burlacudan Burlacudan Buna ziua.Sunt nascuta pe 04,06,1958,Am pe cartea de munca lucrat de pe data de 07.07.1975 pina pe 16.09.1998.Am lucrat ca maestru in constructi acesti ani ... (vezi toată discuția)
In romania este posibila tripla cetatenie? stella_87 stella_87 Sunt nascuta in Republica Moldova,In 2004 am obtinut cetatenia Romana,din anul 2008 locuiesc in Italia si am intentia de a obtine cetatenia italiana deoarece ... (vezi toată discuția)
Pot sa preiau numele prin casatorie in romania a unui cetatean italian? adribb8 adribb8 Buna, Am o dilema si problema e ca nici nu stiu ce autoritate ma poate edifica... Urmeaza sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean italian. As vrea ca ... (vezi toată discuția)