Buna ziua, se impun cateva precizari si totodata sunt necesare lamuriri suplimentare din partea dvs.
Precizari:
Cu privire la afirmatia dvs. ...,
Daca solutia a fost clasata, si judecata s-a incheiat, ...
de fapt, corect este : "Daca solutia a fost clasarea, judecata n-a avut loc si procesul penal s-a incheiat, ..." si mai departe, pentru a intelege mai bine procedura:
o
alta persoana interesata poate solicita copie dupa ordonanta de clasare,
in timpul procesului penal. Ori dispunandu-se clasarea, nu mai exista proces penal. Bun!
Ce se putea face atunci? Se putea ca, dupa ce s-a dispus clasarea sa fie exercitate cai de atac (plangere, contestatie), de catre persoana majora (copilul major). Bun! N-a facut-o sau a facut-o prost sau fara suport juridic (justitia este echitabila pentru toti, dar este adevarat, este
mai echitabila pentru cei care au bani, asta-i viata). A intervenit decaderea din drepturi si raspunsul primit de la parchet este atat legal, cat si temeinic.
Ce se poate face acum? Este posibila reluarea urmaririi penale, prin redeschiderea urmaririi penale, din oficiu (nu se va intampla) sau
la plangerea persoanei interesate,
daca procurorul ierarhic superior celui care a dispus solutia, constata ca
nu a existat imprejurarea pe care se intemeia clasarea, atunci se poate infirma ordonanta de clasare, se restituie dosarul catre organul de cercetare penala, s.a.m.d.
Va dati si dvs. seama ce sanse sunt ca sa se intample asa ceva, mai ales daca la baza solicitarii dvs. nu va sta nimic concret. Bun! Ce poate fi
ceva concret? Poate fi CML?
Raspuns: DA, poate fi.
Cu referire la, va citez:
Nu conteaza ce scrie acolo in CML, eu vreau sa mi se raspunda la intrebarea pe care am postat-o ...
Acesta este motivul pentru care dl av. Patrascu (care a raspuns mai sus), v-a intrebat ceva cu privire la un mijloc de proba
concret si anume CML. Insa dvs., nu ati raspuns corespunzator (sa nu intelegeti ca va apostrofez, eu va inteleg starea emotionala)
Lamuriri necesare din partea dvs.
CML, datele cand s-au petrecut faptele, orice acte procesuale si procedurale intocmite, de catre cine, cand, cum, imprejurari relevante si orice altceva ce poate fi folosit in favoarea dvs.
Cred ca va trebuie suport juridic si, chiar si asa, sansele sunt extrem de mici.
P.s. nu v-am ajutat cu ce aveati dvs. nevoie, dar am vrut sa nu ramaneti chiar
in aer,
si poate mai pricep si altii ceva din aceasta poveste.