avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare ordonanta.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare ordonanta.

Eu am depus o plangere penala fata de un vecin. Solutia mi-a fost comunicata, nu s-a dispus urmarirea penala fata de vecinul meu. Am atacat ordonanta la judecatorie, si mi s-a respins plangerea impotriva ordonantei procurorului.
Instanta mi-a comunicat incheierea penala, insa din nestinta, nu am stiut cum sa atac hotararea penala, am atacat-o cu apel, iar in aceasta situatie mi s-a respins ca inadmisibila.

Fiind in situtia de mai sus, pot sa introduc o contestatie in anulare impotriva acelei incheieri penale pe care am atacat-o gresit cu apel?
Nu, motivele de contestatie in anulare sunt limitativ prevazute de art.426NCPP.
Buna ziua,
Indiferent care ar fi fost calea de atac tot era respinsa.
Nu are sens sa o introduceti.
Consultati un avocat cand nu aveti cunostinte de drept.
danpopescu2011 a scris:

Nu, motivele de contestatie in anulare sunt limitativ prevazute de art.426NCPP.


imi puteti spune care este litera legii din art. indicat de d-stra?
Buna ziua,
Cand nu aveti cunostinte intrebati un avocat dar articolele de lege le gasiti si pe GOOGLE:
Contestaţia în anulare
Art. 426 Cod Procedura Penala.
Cazurile de contestaţie în anulare
Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri:
a) când judecata în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi sau când, deşi legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate;
b) când inculpatul a fost condamnat, deşi existau probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal;
c) când hotărârea a fost pronunţată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului;
d) când instanţa nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate;
e) când judecata a avut loc fără participarea procurorului sau a inculpatului, când aceasta era obligatorie, potrivit legii;
f) când judecata a avut loc în lipsa avocatului, când asistenţa juridică a inculpatului era obligatorie, potrivit legii;
g) când şedinţa de judecată nu a fost publică, în afară de cazurile când legea prevede altfel;
h) când instanţa nu a procedat la audierea inculpatului prezent, dacă audierea era legal posibilă;
i) când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă.
Acestea sunt!
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:


Nu are sens sa o introduceti.



Buna ziua,

Dar sotul meu poate sa solicite ordonanta de la parchet si sa atace ordonanta, apeland la un avocat fara sa mai greseasca asa cum am facut eu?

Am vazut scris in art. 316 din codul de procedura penala, ca ordonanta de clasare se comunica in copie la anumite persoane sau, după caz, altor persoane interesate.

Vecinul meu nu m-a vatamat doar pe mine care am depus plangere la organul judiciar, dar care nu am stiut calea de atac impotriva incheierii penale, ci l-a vatamat si pe sotul meu, deoarece paguba pricinuita de vecinul meu, i-a pricinuit si sotului meu, nu doar mie, iar din cate am inteles, art. 316 din codul de procedura penala, da dreptul ca ordonanta de clasare sa fie comunicata si altor persoane interesate, sotul meu are dreptul de a i se comunica ordonanta in calitate de persoana interesata si mai ales ca si el poate sa se constituie parte vatamata ?

Alte discuții în legătură

Hotararea definitiva in penal cristinabirche cristinabirche Buna ziua Este vorba de plangerea impotriva solutiei de neurmarire la instanta respinsa ca nefondata,desi dosarul nu este completat! Am rugamintea sa imi ... (vezi toată discuția)
Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac extraodinara a unei decizii definitve a unui tribunal miniko miniko Am formulat o plangere penala cf. art 278 cpp, plangere impotriva solutiilor date de procuror. A fost trimisa in instanta si Judecatoria mi-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)